• BMS/CTS-Systemer

    Bygningsautomation på åbne standarder

Hvad kan bygningsautomation?

I dag er der stor fokus på behov og besparelser, således at man starter og stopper varme– og ventilationsanlæg ud fra en strategi sammenholdt med komfortmålinger, modsat de ”gamle” metoder, hvor man blot kørte efter faste døgn/uge-programmer.

Typisk styrer vi:

  • Køleanlæg
  • Lys, inde og ude
  • Ventilationsanlæg
  • Solafskærmning
  • Varmeanlæg
  • Alarmsystemer/adgangskontrol

Bygningsautomation i dag

Bygningsautomation (BMS) og herunder CTS-anlæg, har de seneste år gennemgået en udvikling, hvor der er kommet væsentlig mere fokus på åbenhed, tilgængelighed og økonomi. Det har gjort at branchen i højere grad har rettet fokus mod de teknikker og metoder man, med stor succes, har anvendt i proces– og maskinbranchen i en lang årrække.

SETEK Process & Data har siden 1996 leveret talrige komplekse automationsprojekter til netop proces– og maskinbranchen, så vi kan virkelig drage nytte af den store og brede erfaring, vi har opbygget med automationsprojekter i ind– og udland.

Det åbne valg

SETEK Process & Data anbefaler helt klart at man vælger systemer baseret på helt åbne standarder, da disse har åbenlyse fordele, fremfor de proprietære og lukkede systemer.

Til understationer anvender vi typisk WAGO PLC’er, som er et meget gængs produkt i BMS-verdenen. Det har en masse pre-definerede funktioner til bygningsautomation og systemet kan konfigureres med frit tilgængelig værktøjer.

Som hovedstation (PC-overvågning) er produktet Vijeo Citect fra Schneider Electric et åbenlyst valg, da der bla. findes et komplet bibliotek med anlæg og komponenter, udviklet af Teknologisk Institut efter BIPS tegningsstandarden.

© Copyright - SETEK Process & Data